Суд відправив під варту адміністратора згорілого пансіонату

Читать на русском
Київський райсуд Харкова сьогодні відправив під варту адміністратора нелегального будинку для літніх осіб Ігоря Мирончука - він пробуде в СІЗО протягом двох місяців без права застави.

Київський райсуд Харкова сьогодні відправив під варту адміністратора нелегального будинку для літніх осіб Ігоря Мирончука - він пробуде в СІЗО протягом двох місяців без права застави.

Засідання суду в суботу, 23 січня, транслював YouTube-канал «Судова влада України».

Сам 34-річний підозрюваний заперечував, що він був саме адміністратором закладу, як стверджує слідство. Він запевняв, що він лише допомагав, «був співробітником, старшим із доглядальницями». Нібито працював на волонтерських засадах, але за даними прокуратури, орендарі платили Мирончуку зарплатню.

Адвокати Мирончука стверджували, що він не був керівником у хоспісі, а також наполягали на допомогу підозрюваного під час евакуації людей під час пожежі.

«Він виніс п'ятьох осіб. Він сам ледь не згорів. У нього куртка згоріла», - сказав адвокат Сергій Веприцький.

Раніше сьогодні Київський райсуд Харкова заарештував 43-річного В'ячеслава Кравченка, який орендував приміщення й організував незаконний будинок для літніх людей. Він, його дружина та Акопян пробудуть під вартою щонайменше до 21 березня.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася пожежа в приватному будинку для літніх людей. В результаті трагедії загинули 15 осіб, ще кілька потерпілих перебувають у лікарнях. За даним фактом порушено кримінальну справу за порушення правил пожежної безпеки.

Відзначимо, Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для орендаря пансіонату В'ячеслава Кравченка, якого підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки в установі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: