Зеленський обговорив ситуацію на Донбасі з наступником Меркель

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський сьогодні провів телефонну розмову з новообраним головою Християнсько-демократичного союзу Німеччини.

Глава держави Володимир Зеленський сьогодні провів телефонну розмову з новообраним головою Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС), прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом, який змінить на цій посаді канцлера Ангелу Меркель.

Про це повідомляє пресслужба ОП у п'ятницю, 22 січня.

«Глава української держави став першим лідером, який переговорив із новим головою ХДС відразу після підтвердження результатів виборів у партії. Президент України побажав голові Християнсько-демократичного союзу успіхів у його політичній діяльності», - йдеться в повідомленні.

Під час розмови новий лідер ХДС підкреслив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини. Зеленський висловив щиру подяку за це і відзначив, що це дуже важливо для українців, особливо у питанні досягнення миру на Донбасі.

«Ми високо цінуємо, що завдяки саме ХДС у чинній коаліційній угоді з соціал-демократами була закріплена домовленість про потужну підтримку України в проведенні реформ і досягненні миру. Розраховуємо, що за вашої підтримки та в наступному коаліційному договорі за підсумками майбутніх виборів до Бундестагу ця традиція буде продовжена», - зазначив Зеленський.

Також обговорювалася можливість закріплення у майбутній коаліційній угоді європейської перспективи України.

«Сподіваємося також, що формулювання про підтримку Україною та її євроінтеграційного курсу матимуть ще більш амбітний характер, включаючи закріплення європейської перспективи України», - додав Володимир Зеленський і запросив Арміна Лашета відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, в Німеччині партія ХДС, представницею якої є і канцлер країни Ангела Меркель, остаточно обрала нового лідера.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: