У «Слузі народу» розповіли, які питання розгляне Рада наступного тижня

Читать на русском
У Слузі народу назвали головні питання, які Рада розгляне наступного тижня. Про це розповів голова партії Олександр Корнієнко.

У «Слузі народу» назвали головні питання, які Рада розгляне наступного тижня.

Про це розповів голова партії Олександр Корнієнко.

З понеділка, 25 січня, парламент розгляне відповідні питання:

  • народовладдя через референдум,
  • створення Бюро економічної безпеки,
  • реформа СБУ.

«Це ті фундаментальні речі, які перш за все мають пропрацювати народні депутати. Взагалі зараз у нас є багато домашніх завдань, які потрібно вирішити в останній тиждень. Але є і нові законодавчі ініціативи, які напрацювали депутати під час свят і до яких нас підштовхує ситуація з тарифами», - підкреслив він.

«Круглий стіл»: що пропонують політичні сили для подолання наслідків COVID-19Слово і діло розібралося, як депутати з різних політичних сил пропонують подолати наслідки коронавірусу в країні.

За його словами, депутати розглядатимуть законопроєкт про народовладдя через всеукраїнський референдум - це програмна обіцянка «Слуги народу». Зараз документ узгоджений і опрацьований з усіма міжнародними інститутами, а також українськими експертами та громадським сектором. У разі його схвалення українці отримають можливість самостійно визначати, як буде розвиватися держава.

«Народ України має виступати головним арбітром у вирішенні найбільш суперечливих для країни питань. А рішення українців на референдумі має бути обов'язковим до виконання органами державної влади», - додав перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

Крім того, на цьому тижні будуть розглядати створення нового органу - Бюро економічної безпеки, який займатиметься розслідуванням економічних злочинів.

«В Україні може з'явитися сучасний незалежний орган. Ми нарешті ліквідуємо податкову поліцію, а СБУ та Національна поліція більше не будуть займатися правопорушеннями у сфері економіки, які їм взагалі невластиві. До того ж створення цього органу є вимогою бізнесу, який втомився від тиску, і дозволить поліпшити позиції України в рейтингу Doing Business. Таким чином, це наступний крок для перетворення нашої фінансової системи в прозору, і таку, яка буде відповідати світовим та європейським зразкам», - зазначив Корнієнко.

Також готується документ з врегулювання діяльності облгазів. А саме дрібних компаній-постачальників, як «Лубнигаз» або «Тисменицягаз».

«Законопроєкт стосується того, щоб надати можливість впроваджувати тимчасові адміністрації в облгази. І закріпити, що працювати на ринку зможуть лише ті компанії, у яких як мінімум 100 тисяч абонентів», - пояснила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Раніше в Раді зареєстрували законопроєкт про COVID-вакцини для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: