Країни ЄС можуть заборонити в’їзд британцям через коронавірус

Читать на русском
Уряд Німеччини запропонував країнам ЄС ввести тимчасові заборони на в’їзд та перевезення пасажирів з країн, що не входять до Євросоюзу та де зафіксовані різні мутації коронавірусу.
Фото з відкритих джерел

Уряд Німеччини запропонував країнам ЄС запровадити тимчасові заборони на в’їзд та перевезення пасажирів з країн, що не входять до Євросоюзу та де зафіксовані різні мутації коронавірусу.

Про це повідомляє The Times.

Таким чином хочуть звести до мінімуму поширення британського штаму COVID.

«Тільки в тому разі, якщо держави-члени приймуть спільні та скоординовані заходи, стримування вірусу може бути ефективним. Ми бачимо гостру необхідність в тому, щоб запобігти або, принаймні уповільнити поширення штамів вірусу», – йдеться в пропозиції Німеччини.

Пандемія COVID-19: які країни вже розпочали вакцинаціюВакцинацію населення проти коронавірусу почали вже більше 30 країн світу – серед них США і країни ЄС.

При цьому в ЄС запевнили, що збережуть «основні ланцюжки постачань і цілісності внутрішнього ринку». У зв'язку з цим країни ЄС можуть закрити свої кордони для британців до тих пір, поки не буде доведено, що COVID-вакцина зменшує поширення нового штаму вірусу.

Нагадаємо, британський штам коронавірусу виявили вже в 60 країнах світу.

Раніше повідомлялось, що ВООЗ закликає уряди країн посилювати карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: