Іран запровадив санкції проти Трампа та його адміністрації

Читать на русском
Уряд Ісламської Республіки Іран запровадив санкції проти 45-го президента США Дональда Трампа та його адміністрації через вбивство генерала Касема Сулеймані і вченого-ядерника Мохсена Фахрізаде.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Уряд Ісламської Республіки Іран запровадив санкції проти 45-го президента США Дональда Трампа та його адміністрації через вбивство генерала Касема Сулеймані і вченого-ядерника Мохсена Фахрізаде.

Про це повідомляє Al Arabiya.

Зазначається, що до санкційного списку потрапили державний секретар США Майк Помпео, в.о. міністра оборони Крістофер Міллер, глава американського Мінфіну Стівен Мнучін, директор ЦРУ Джина Хаспел, глава Управління з контролю за іноземними активами Андреа Гаскі та спецпредставник США в Ірані і Венесуелі Елліот Абрамс.

Окрім них, під санкції Ірану також потрапили екс-радник Трампа з нацбезпеки Джон Болтон, екс-посланник США в Ірані Брайан Хук і екс-міністр оборони Марк Еспер.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року під час ракетної атаки на базу США поблизу іракського міста Кіркук загинув один американець і ще четверо постраждали. Тоді ситуація на Близькому Сході почала загострюватися. Після цього американські військові завдали удару по об'єктах шиїтської організації «Хезболла» в Сирії та Іраку.

У відповідь на це, прихильники організації атакували американське посольство в Багдаді, через що в ніч на 3 січня 2020 року США розпочали спецоперацію з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Його Вашингтон звинуватив у підготовці нападу на посольство.

Відповіддю Тегерана став ракетний удар по військових базах США в Іраку. Однак після атаки іранські військові помилково збили український пасажирський літак, на якому перебувала велика кількість іранців. Це спровокувало протести в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: