Ірак видав ордер на арешт Трампа через вбивство Сулеймані

Читать на русском
Суддя суду в Багдаді видав ордер на арешт Дональда Трампа через його причетність до вбивства іранського генерала Касима Сулеймані та лідера іракських ополченців Абу Махді аль-Мухандіса. Вони загинули у січні 2020 року внаслідок спецоперації армії США.
Фото з відкритих джерел

Суддя слідчого суду в Багдаді видав ордер на арешт Дональда Трампа через його причетність до вбивства іранського генерала Касима Сулеймані та лідера іракських ополченців Абу Махді аль-Мухандіса. Вони загинули у січні 2020 року внаслідок спецоперації армії США.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що іракські правоохоронці звинувачують Трампа в умисному вбивстві. Згідно з чинним законодавством країни, за цей злочин передбачене покарання у вигляді смертної кари.

В той же час, повідомляється, що покарання Трампа в Іраку малоймовірне, а тому цей ордер носить скоріше символічний характер.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року під час ракетної атаки на базу США поблизу іракського міста Кіркук загинув один американець і ще четверо постраждали. Тоді ситуація на Близькому Сході почала загострюватися. Після цього американські військові завдали удару по об'єктах шиїтської організації «Хезболла» в Сирії та Іраку.

У відповідь на це, прихильники організації атакували американське посольство в Багдаді, через що в ніч на 3 січня 2020 року США розпочали спецоперацію з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Його Вашингтон звинуватив у підготовці нападу на посольство.

Відповіддю Тегерана став ракетний удар по військових базах США в Іраку. Однак після атаки іранські військові помилково збили український пасажирський літак, на якому перебувала велика кількість іранців. Це спровокувало протести в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: