Малюська анонсував створення «модельної в’язниці» під Києвом

Читать на русском
У 2022 році під Києвом з’явиться модельна в’язниця, у якій тестуватимуться кращі західноєвропейські практики.
Фото з відкритих джерел

У 2022 році під Києвом з’явиться «модельна в’язниця», у якій тестуватимуться кращі західноєвропейські практики.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телеканалу «Дом».

Платні СІЗО: чи відповідає ініціатива стандартам прав людиниПлатні камери в СІЗО порушують принцип рівності всіх перед законом і стандарти прав людини, вважає експерт.

За його словами, влада планує збудувати два нових слідчих ізолятори під Києвом та Львовом. У Мін’юсті уже почали підготовку проєктної документації.

У «модельній в’язниці» хочуть застосовувати новий підхід як до персоналу, так і до тих, хто буде там перебувати.

«Акцент буде на нормальність, тобто ми маємо нормалізувати людину, щоб вона звикала до нормального життя. Зараз у в'язниці він навпаки відвикає від нормального життя, за нього готують їжу, йому подають, його дисциплінують, він сидить або в камері, або на годину виходить на вулицю «потинятись» двориком», — заявив міністр.

Він підкреслив, що нинішній підхід не сприяє адаптації людини до нормального життя. Малюська навів приклад країн Північної Європи, де в’язні повинні «самі рахувати свої гроші, самі їх заробляти, самі готувати собі їжу».

Також урядовець повідомив, що планується змінити систему охорони в’язниць по периметру. Так, в «модельній в’язниці» впровадять динамічну охорону, коли співробітники пенітенціарної системи стежитимуть за безпекою зсередини.

«Як в Європі, де повсякденним заняттям є гра ув'язнених і охоронців у футбол», — заявив урядовець.

Нагадаємо, раніше Малюська заявив, що відбір кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закінчиться навесні 2021 року.

Також він розповів, що в Україні з моменту створення платних камер в слідчих ізоляторах загальна сума надходжень перевищила 2 мільйони гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: