Мінцифри готове створити умови для переїзду IT-фахівців з Білорусі

Читать на русском
Міністерство цифрової трансформації готове створити всі необхідні умови для комфортного переїзду ІТ-компаній та фахівців до України.
Фото Ліга

Міністерство цифрової трансформації готове створити всі необхідні умови для комфортного переїзду ІТ-компаній та фахівців до України.

Про це заявив міністр Михайло Федоров, передає пресслужба відомства.

За його словами, фахівці можуть отримати дозвіл на роботу в Україні протягом 5-7 днів.

«Серед документів він надає компанії тільки копії свого паспорта з завіреним перекладом і кольорове фото 3,5х4,5. Потім компанія звертається із заявою до Центру зайнятості, до якого додає копію паспорта іноземця, фото і проєкт трудового договору з ним. Протягом 5-7 днів Центр зайнятості видає такий дозвіл», - написав Федоров.

Він зазначив, що в Україні існує програма квот для 5 тисяч висококваліфікованих ІТ-фахівців, які можуть отримати посвідку на проживання на 10 років.

«Імміграція в рамках квот дозволяє іноземним фахівцям працевлаштуватися на тих же умовах, що і громадяни України. Не прив'язуватися до конкретних термінів перебування в нашій країні і до конкретного місця роботи чи посади. Також вони можуть стати приватними підприємцями та іммігрувати в Україну разом зі своїми сім'ями», - додав міністр.

Квоти розподілені по областях, де зосереджена найбільша кількість IT-компаній: Дніпропетровська, Одеська та Львівська області можуть залучити по 600 іноземних фахівців, Харківська - 700, Київ - 2500 квот.

Раніше Кабінет міністрів розширив повноваження Міністерства цифрової трансформації.

Також відзначимо, в Мінцифри показали дизайн електронного паспорта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: