У Мінцифри розповіли, як вилучатимуть електронні права

Читать на русском
Електронні водійські права, які стали доступними завдяки мобільному додатку Дія, також підлягатимуть вилученню за порушення.

Електронні водійські права, які стали доступними завдяки мобільному додатку «Дія», також підлягатимуть вилученню за порушення. Цей процес відбуватиметься в онлайн-режимі.

Про це в ефірі телеканалу «Україна» повідомив заступник міністра цифровий трансформації України Олексій Вискуб, пише пресслужба відомства у вівторок, 11 лютого.

Вискуб повідомив, що цифрові водійські права в смартфоні є відбитком запису в реєстрі. Тому поліція має можливість змінювати самий запис, відображаючи в ньому інформацію про вилучення прав. У такому разі при першому ж оновленні посвідчення в телефоні воно буде заблоковано.

Зараз система блокування електронних прав перебуває на етапі доопрацювання. Складнощі виникають у ситуаціях, коли електронні права вже заблоковані, а картка досі у використанні водія.

Нагадаємо, 6 лютого в Україні представили додаток «Дія». Додаток дозволить зберігати документи (наприклад, водійські права і техпаспорт) в електронному вигляді і спростить користування держпослугами онлайн.

Також нагадаємо, додаток «Дія» за чотири дні завантажили мільйон разів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: