ВАКС продовжив слідство у справі 500 доларів для судді

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива Національного бюро погодженого з прокурором про продовження строку досудового розслідування.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 квітня строк досудового розслідування кримінального провадження за підозрою засудженого Михайла Дрогомирецького у закінченому замаху на надання неправомірної вигоди судді в 500 доларів, знайдених у листі.

Таке рішення 4 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд продовжити строк слідства, оскільки у справі призначено судово-психіатричну експертизу, яку проводить КНП «Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров`я Івано-Франківської обласної ради». Також він зазначав, що необхідно провести повторний допит свідків. Вивчивши клопотання, суддя задовольнила частково і продовжила слідство до 4 квітня.

Нещодавно ВАКС відпустив Драгомирецького під особисте зобов'язання.

Як встановило слідство, в 2008 році Дрогомирецького було засудженого вироком Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області, залишеного без змін рішеннями апеляційного суду Івано-Франківської області та Верховного суду. Його визнали винним у привласненні коштів, які йому надавали як інженеру Коломийської філії ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» за проведення повірки засобів вимірювальної техніки на торгових підприємствах Снятинського, Косівського, Городенківського та Тлумацького районів.

Не погоджуючись із судовими рішеннями щодо нього, Дрогомирецький неодноразово звертався із скаргами, заявами, зверненнями та клопотаннями до органів державної влади, судових та правоохоронних органів. За його ж ініціативи було порушено кримінальне провадження щодо можливих протиправних дій директора, головного бухгалтера та інженера Коломийської філії ДП «Івано-Франківськстандартметрологія». Щоправда цю справу закрили в поліції.

Пізніше засуджений, а нині підозрюваний, подав до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області скаргу на закриття справи і направив її листом. У цьому листі працівниками суду було знайдено клопотання у скарзі на постанову слідчого про закриття кримінального провадження та 500 доларів. У «клопотанні - по скарзі» зазначено, що грошові кошти у сумі 500 доларів надаються як винагорода «за достовірне розслідування». Тому Дрогомирецькому повідомили про підозру у закінченому замаху на надання хабара, а також звернулися до суду з клопотанням про запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Вивчивши документ, суддя ВАКС його задовольнив частково і відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі Івано-Франківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки підозрюваних в наданні хабаря керівникам НАБУ і САП. Також ВАКС продовжив слідство в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: