В Індії розпочалася COVID-вакцинація

Читать на русском
В Індії 16 січня розпочалася масштабна вакцинація від коронавірусу. Першим отримав щеплення санітарний працівник.
Getty Images

В Індії в суботу, 16 січня, розпочалася масштабна вакцинація від коронавірусу. Першим отримав щеплення санітарний працівник.

Про це повідомляє BBC.

Захист від COVID-19: де українці можуть отримати щепленняВакцинація від COVID-19 у світі йде повним ходом. Чи можуть українці отримати щеплення в інших країнах та скільки доведеться чекати.

Програму в ході відеоконференції запустив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Вона спрямована на вакцинацію від коронавірусу понад 1,3 мільярда людей.

Прем'єр зазначив, що після вакцинації також потрібно носити захисні маски і дотримуватися соціальної дистанції. Також він уточнив, що між введеннями двох доз вакцини може пройти близько 30 днів.

Як відомо, на сьогодні регулятор Індії схвалив застосування двох COVID-препаратів - AstraZeneca Оксфордського університету і вітчизняної Covaxin. Однак, за словами першого заступника міністра охорони здоров'я Раджеша Бхушан, влада може розглянути питання застосування ще чотирьох вакцин, включаючи російський препарат Супутник V.

На першому етапі вакцинації щеплення буде зроблено близько 30 мільйонам медпрацівників, а також поліцейським і співробітникам екстрених служб. Потім прищеплять людей, старших за 50 років і тих, у кого є супутні захворювання.

При цьому за час пандемії в Індії зареєстровано 10,5 мільйона хворих на COVID.

Нагадаємо, в МОЗ повідомляли, коли в Україні почнеться вакцинація від COVID-19.

«Слово і діло» докладно писало про чотири етапи вакцинації українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: