МОЗ Ізраїлю оприлюднило перелік побічних ефектів від вакцини Pfizer

Читать на русском
В Ізраїлі продовжується масштабна вакцинація населення від коронавірусу, і в міністерстві охорони здоров’я країни вже виокремили найпоширеніші побічні ефекти від вакцини Pfizer/BioNTech.
Фото з відкритих джерел

В Ізраїлі продовжується масштабна вакцинація населення від коронавірусу, і в міністерстві охорони здоров’я країни вже виокремили найпоширеніші побічні ефекти від вакцини Pfizer/BioNTech.

Про це повідомляє Newsru.co.il.

Пандемія COVID-19: які країни вже розпочали вакцинаціюВакцинацію населення проти коронавірусу почали вже більше 30 країн світу – серед них США і країни ЄС.

Зазначається, що одним із найпоширеніших наслідків вакцини є біль у місці уколу після щеплення першою дозою вакцини – на це поскаржилися 376 громадян, в основному у віці від 40 до 60 років.

Ще 113 ізраїльтян поскаржилися на слабість, 97 - на головні болі, 76 - мали легку алергічну реакцію, а 71 - розповів про почервоніння та запалення в місці уколу.

У 51 вакцинованого були складнощі з пересуванням, а 7 - поскаржилися на нудоту та рвоту.

У відомстві зазначили, що побічні ефекти були очікуваними, тому причин для хвилювання немає.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Ізраїль знаходиться на першому місці у світі за кількістю вакцинованих громадян на 100 осіб населення. Свою дозу вакцини там отримали вже 14 зі ста осіб. Далі йде Бахрейн - 3,57 зі ста, Великобританія - 1,39, США - 1,28, Данія - 0,88; Росія - 0,55; Німеччина - 0,32; Канада і Китай - 0,31 зі 100. Показник у світі зараз становить 0,17.

Також ми писали, що фармацевтичні компанії Pfizer і та BioNTech до кінця 2021 року планують виробити не менше 2 мільярдів доз вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: