США визнали Кубу державою-спонсором тероризму

Читать на русском
Державний департамент Сполучених Штатів офіційно оголосив Кубу державою-спонсором тероризму через надання притулку особам, які причетні до вчинення терактів на території США.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Державний департамент Сполучених Штатів офіційно оголосив Кубу державою-спонсором тероризму через надання притулку особам, які причетні до вчинення терактів на території США.

Про це йдеться у відповідній заяві Держсекретаря США Майка Помпео.

«Цією дією ми знову притягаємо до відповідальності уряд Куби та надсилаємо чіткий сигнал: режим Кастро повинен припинити свою підтримку міжнародного тероризму та підриву системи правосуддя США», - зазначив дипломат.

Він пояснив, що впродовж десятиліть кубинський уряд «годував, утримував та надавав медичну допомогу вбивцям, підривникам і викрадачам», в той час, як багато кубинців залишалися голодними, бездомними й були позбавлені основних ліків.

Держсекретар також уточнив, що прихисток на Кубі знайшли члени колумбійської Національної визвольної армії (ELN), яку США визнали терористичною організацією.

Крім того, кубинський режим приховував розшукуваних ФБР терористів, які вчинили криваві акти на території США, а також вів іншу зловмисну діяльність у регіоні.

Статус держави-спонсора тероризму означає автоматичне введення санкцій США. Вони включають, у тому числі обмеження на іноземну допомогу з боку США, заборону на оборонний експорт, посилений контроль за експортом товарів подвійного призначення, різні фінансові та інші обмеження.

Нагадаємо, в понеділок, 11 січня, Міністерство фінансів США оголосило про впровадження санкцій проти 7 громадян України через «втручання у вибори».

Також ми писали, що у США запровадили візові обмеження проти 39 осіб, які причетні до «підриву демократії» в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: