Рятувальники уточнили, коли очікувати 20-градусних морозів

Читать на русском
Сильні морози і снігопади накриють Україну вже наприкінці цього тижня - з 15 і 16 січня. Місцями очікується до 21 градуса нижче нуля.
фото з відкритих джерел

Сильні морози і снігопади накриють Україну вже наприкінці цього тижня - з 15 і 16 січня.

Про це з посиланням на прогноз Укргідрометцентру повідомляє пресслужба ДСНС у вівторок, 12 січня.

Мадрид через снігопади не може отримати COVID-вакцинуМадрид не отримав партію вакцини від COVID-19 через снігопад. Аеропорт не приймав рейси, вантаж перенаправили в інше місто.

Як повідомили синоптики, в найближчі дні на сході України, а також у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях очікуються снігопади. Висота снігового покриву досягне 5-15 см.

Також очікуються пориви вітру до 15-20 м/с, хуртовини, а на дорогах - ожеледь.

Водночас в Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях очікується налипання мокрого снігу, ожеледь (I рівень небезпеки, жовтий).

А вже 15 і 16 січня в Україні - значне зниження температури: вночі до 12-18 градусів морозу, місцями в північних областях стовпчики термометрів можуть опуститися до 21 градуса нижче нуля. Днем до 10-16 градусів морозу.

Така ж погода протримається 17 і 18 січня.

У Києві та Київській області 15-18 січня очікується вночі до 13-18 градусів морозу, місцями до -21. Днем до 11-16 градусів морозу.

Нагадаємо, Іспанію накрили найсильніші за останні 50 років снігопади. У Мадриді жертвами негоди стали 4 людини, декілька днів не працював аеропорт.

В Японії через снігопади загинули вісім осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: