Кабмін оприлюднив повний список заборон та обмежень на час локдауну

Читать на русском

Вже 8 січня в Україні запроваджується жорсткий загальнонаціональний карантин, який триватиме до 24 січня. У зв’язку з цим у Кабміні пояснили, які саме обмеження та заборони діятимуть на території нашої держави.
Фото: ZIK

Вже 8 січня в Україні запроваджується жорсткий загальнонаціональний карантин, який триватиме до 24 січня. У зв’язку з цим у Кабміні пояснили, які саме обмеження та заборони діятимуть на території нашої держави.

Відповідне повідомлення опубліковане на Урядовому порталі.

Локдаун в Україні: чи можна буде купити пральний порошок, батарейки та інші товари побутового вжиткуДо 8 січня, коли розпочнеться жорсткий локдаун, ще є час, але продавці непродовольчої групи товарів досі не розуміють, що саме не можна буде продавати.

У ньому зазначається, що відповідно до постанови Кабміну «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», яку прийняли 9 грудня на засіданні уряду, з 8 по 24 на всій території країни повністю забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос).

Забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, на торгівельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

В Кабміні додають, що на території України забороняється робота кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів.

Окрім того, на період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти (крім дитячих садочків), торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Дозволяється торгівля пальним.

Також у зазначений період можна надавати фінансові послуги, дозволена діяльність фінансових установ і діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльність операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом.

В період локдауну громадський транспорт в Україні продовжить працювати.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я України виступили проти перенесення чи скасування більш жорсткого карантину.

Також ми писали, що у Львові у зв'язку з посиленням карантину з 8 січня зміниться робота різдвяного ярмарку і вуличної торгівлі.

Окрім того, стало відомо, що у Тернополі та Черкасах виступили проти запровадження локдауну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: