Школи почали підключати до електронних журналів і щоденників – МОН

Читать на русском
Міносвіти розпочало підключення шкіл по Україні до безкоштовного сервісу електронних журналів і щоденників.
фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки розпочало підключення шкіл по Україні до безкоштовного сервісу електронних журналів і щоденників.

Про це повідомили в пресслужбі МОН у вівторок, 5 січня.

Школярі не повинні мити підлогу в класі: що іще унормовує новий Санітарний регламентХто має прибирати в школі, які продукти не можна продавати в буфеті, кому дозволили сидіти на першій парті – з 1 січня набув чинності новий Санітарний регламент.

«Після успішного тестування модуля електронних журналів і е-щоденників МОН розпочало активне поширення сервісу серед шкіл, які ще не мають їх в користуванні, на безкоштовній основі», - повідомили у відомстві.

Заступник міністра освіти і науки України з питань цифровізації Артур Селецький зазначив, що розроблений функціонал модуля E-Journal «є об'єктивно компромісним з урахуванням необхідності оперативного впровадження сучасних цифрових технологій в освітній процес у всіх школах країни».

«Ті школи, які сьогодні вже застосовують подібні комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватися ними. Ми плануємо побудувати їх зв'язок з системою АІКОМ, де будуть акумулюватися дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Всі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку з підключення сервісу та користування ним», - сказав він.

У МОН додали, що в сервісі є доступ до різних сторінок: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформація буде вноситися вчителями, а за допомогою логіну і пароля батьки і учні зможуть отримати доступ до неї.

«Батьки в режимі онлайн в електронних щоденниках, як зазначено, будуть бачити інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень його успішності, коментарі та поради вчителів, а учні - отримувати завдання, стежити за розкладом», - йдеться в повідомленні.

За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилися понад 100 шкіл.

Нагадаємо, через коронавірус МОН скасувало всеукраїнські учнівські олімпіади.

Сьогодні в Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО-2021.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: