МОН скасувало всеукраїнські учнівські олімпіади

Читать на русском
Всеукраїнські учнівські олімпіади в період карантину проходити не будуть. Рішення ухвалили в Міносвіти.
фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки не проводитиме Всеукраїнські учнівські олімпіади в період карантину.

Про це повідомили в пресслужбі МОН у понеділок, 30 листопада.

«Новорічний» локдаун: чи варто посилювати карантин на святаЖорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки, вважає експерт.

«Через загострення епідеміологічної ситуації в країні і зростання показників захворюваності на коронавірус прийнято рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності при надзвичайних обставинах. Виключно в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін і конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві відзначили, що зазвичай в листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад - районний. У деяких областях школи його вже провели. Однак для наступних етапів пересування з районів до міст може збільшити ризик передачі коронавірусної інфекції.

«Для проходження всіх етапів дітям і вчителям необхідно пересуватися по місту, потім - між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження і поширення коронавірусної хвороби. Враховуючи поради освітян та рекомендації МОЗ щодо максимального обмеження контактів між людьми, було ухвалено рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину», - додали в МОН.

Нагадаємо, в Україні продовжує діяти загальнонаціональний карантин. Крім того, в Кабміні не виключають локдаун на новорічні свята.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: