Ціна нафти у світі досягла багатомісячних максимумів

Читать на русском
Ціни на нафту досягли багатомісячних максимумів на очікуваннях, що ОПЕК може обмежити видобування на поточних рівнях в лютому.
Фото - investment.24tv

Ціни на нафту досягли багатомісячних максимумів на очікуваннях, що ОПЕК може обмежити видобування на поточних рівнях в лютому, оскільки пандемія коронавірусу викликає побоювання щодо попиту.

Ф'ючерси на нафту марки 1 січня зросли на 2,43%, до 53,06 доларів за барель ‒ самого високого рівня з березня 2020 року. Нафту марки WTI подорожчала на 2,16% до 49,57 доларів, самого високого рівня з лютого 2020 року, пише Reuters.

Тарифи на комуналку: які послуги подорожчають із 1 січняОпалення подорожчає, за газ платитимемо по-новому, можна навіть економити на зміні постачальника. Світло до березня для всіх стане в одну ціну.

Ціни на кінець 2020 року були приблизно на 20% нижче середнього рівня 2019 року, все ще відновлюючись після впливу глобальних заходів ізоляції, які призвели до скорочення попиту на паливо, навіть незважаючи на те, що основні світові виробники погодилися на рекордне скорочення виробництва.

Група ОПЕК+ вирішила минулого місяця збільшити видобуток на 500 тис. барелів на добу в січні, очікуючи зростання попиту, і домовилися зустрічатися кожен місяць для перегляду видобутку.

Аналітики Energy Aspect і RBC Capital вважають, що ОПЕК+, швидше за все, збереже січневий рівень видобування в лютому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: