Синоптики дали прогноз погоди на січень

Читать на русском
В Україні середня місячна температура у січні 2021 року очікується в межах 0-4 градуси морозу, місцями буде 1-3 градуси тепла.
kiev.informator.ua

В Україні середня місячна температура в січні 2021 року очікується в межах 0-4 градуси морозу, місцями буде 1-3 градуси тепла. Це на 2-2,5 градуса вище середніх багаторічних значень.

Такий прогноз опублікований на сайті Укргідрометцентру.

Синоптики повідомили, якою буде погода в перші дні 2021 рокуВ Україні у вихідні температура повітря буде вище нуля, лише вночі в деяких областях можливий невеликий мороз.

Синоптики прогнозують, що в січні середня місячна температура повітря в Україні становитиме 1-6 градусів морозу, в східних, Сумській та Чернігівській областях, місцями на Полтавщині та в Карпатах 7-8 градусів морозу.

Місячна кількість опадів очікується в районі 27-58 мм, в Карпатах місцями до 75 мм, в горах Криму до 122 мм. Це в межах норми.

Абсолютний мінімум температури повітря становитиме 23-37 градусів морозу - в Карпатах. В окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської та Сумської областей 38-39,8 градусів морозу, в Черкаській та Луганській областях місцями 40-42 градусів морозу, на узбережжі Криму - 13-22 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури - 7-14 градусів тепла. На Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській і Кіровоградській областях до 15-18 градусів.

Середня місячна кількість опадів становитиме 27-56 мм, на Закарпатті та в Карпатах до 57-155 мм.

При цьому ожеледь очікується в середньому 1-7 днів за місяць, хуртовини, найімовірніше, накриють Лівобережжя та Прикарпаття.

Нагадаємо, раніше синоптики дали прогноз на 2 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: