У Києві рік розпочався з трьох температурних рекордів

Читать на русском
У Києві 1 січня було зафіксовано перевищення всіх трьох добових показників температури ‒ вперше за 140 років.
kyivcity.gov.ua

У столиці в п'ятницю, 1 січня, було зафіксовано перевищення всіх трьох добових показників температури. Це сталося уперше за 140 років спостережень.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія.

Погода на Різдво: синоптики прогнозують різке похолодання в УкраїніНа Різдво в Україну прийде похолодання. Вночі очікується до мінус 10-15 ° морозу. Про це розповів начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

За даними синоптиків, в перший день 2021 року мінімальна температура повітря в Києві не опустилася нижче 4,4 градуса тепла. Це на 2,1 градуса вище температури для цього дня 1936 року.

Середньодобова температура склала 5,9 градуса тепла, що на 1,8 градуса вище рекордних значень температури 1902 і 2007 років.

А максимальна температура досягла 8,5 градуса тепла, перевищивши попереднє рекордне значення 1973 на 1,1 градуса.

Крім того, 31 грудня в Києві вперше за 140 років середньодобова температура повітря становила 7,4 градуса, Це на 1,7 градуса вище рекордного значення температури для цього дня 1925 року. Таким чином, зазначили синоптики, кліматична норма перевищена на 10,2 градуса, що відповідає погоді середини жовтня.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, у січні 2021 року середня місячна температура в Україні очікується вище норми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: