Зеленський підписав закон про внутрішній водний транспорт

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 30 грудня підписав закон Про внутрішній водний транспорт.
Global Look Press

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внутрішній водний транспорт», ухвалений парламентом 3 грудня.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Рада ухвалила закон про внутрішній водний транспорт: що зміниться у галузіЗ'явилася можливість відродити найдешевший і екологічний спосіб доправлення вантажів за допомогою річкових перевезень.

«Закон врегульовує відносини в області судноплавства на внутрішніх водних шляхах України. Зокрема, встановлюються умови роботи внутрішнього водного транспорту, використання внутрішніх водних шляхів та їх боргових смуг для судноплавства», - йдеться в повідомленні.

Також законом нормується питання майна, що затонуло на внутрішніх водних шляхах, відповідальності судновласників за порушення законодавства про внутрішній водний транспорт і т.п.

Документ імплементує основні вимоги директив і регламентів Європейського Союзу відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

«В Україні тільки 1% вантажних перевезень здійснювався по річках, хоча це найдешевший і найбільш екологічний спосіб доставки вантажів у світі. Після набуття чинності закону в нашій державі з'явиться конкурентний ринок річкових перевезень вантажів. За підрахунками Міністерства інфраструктури, це дозволить збільшити вантажопотік до 30 млн тонн на рік і створити економічний ефект для держави в обсязі близько 13-16 млрд грн щорічно», - підкреслили в ОП.

Очікується, що збільшення вантажних перевезень річкою допоможе вберегти від руйнування автодороги і заощадити державні кошти на ремонті дорожнього покриття.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про внутрішній водний транспорт 3 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: