Зняття обмежень на роботу ресторанів: де українці святкуватимуть Новий рік

Читать на русском
Микола Спірідоновполітолог

Кабінет міністрів вніс зміни в постанову про обмежувальні протиепідемічні заходи. Кафе і ресторани 1 січня зможуть працювати до 7 ранку. У коментарі «Слово і діло» політолог Микола Спірідонов відзначив, що заборони, які діяли на роботу ресторанів новорічної ночі, не вплинули би на обмеження святкування.

«Я вважаю, що рішення правильне, бо якщо люди хочуть провести Новий рік в ресторані, то їм важко це заборонити. Що стосується спалаху коронавірусу, то я не впевнений, що в ресторані більше шансів заразитися, ніж в магазині. Тут немає проблеми з цієї точки зору, але мені здається, що масового святкування в ресторанах не буде і з фінансових причин, і через обмеження, про які говорилося перед цим», ‒ сказав Спірідонов.

За його словами, обмеження, які анонсувалися раніше, ускладнили планування роботи для бізнесу і були неефективними.

МОЗ радить відмовитися від подорожей на Новий рікМОЗ радить українцям не подорожувати на новорічні свята. В іншому випадку - уважно ознайомитися з вимогами тієї країни, куди запланована поїздка.

«Це створило умови, за яких неможливо нормально підготувати стратегію, бо немає ніякої аналітичної роботи і як в таких умовах прийняти рішення, якщо говорити про бізнес. Звісно, це позначиться на роботі в будь-якому разі», ‒ вважає Спірідонов.

Політолог зазначив, що ризики зараження коронавірусом залишаються в разі недотримання профілактичних заходів.

«Теоретично, мають дотримуватися заходи, звісно: і маски, і дистанція. Я думаю, що, коли люди відпочивають – їх це мало хвилює, тому це залишиться на папері. Й ми це вже побачили під час відкриття новорічної ялинки в Києві у День Святого Миколая», ‒ додав він.

Нагадаємо, з 19 грудня 2020 року по всій території України діють нові обмеження.

Також Кабінет міністрів оприлюднив список обмежень, які будуть діяти в Україні на період жорсткого карантину з 8 по 24 січня.

Крім того, «Слово і діло» розібралося, хто та які послуги має надавати державною мовою і які штрафи передбачені за порушення законодавства з 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: