Данія через коронавірус на рік заборонила розведення норок

Читать на русском
У Данії ухвалили закон про заборону розведення норок до 15 січня 2022 року через побоювання загострення епідемії коронавірусу.
Фото: Mads Claus Rasmussen / EPA

Парламент Данії ухвалив закон про заборону розведення норок до 15 січня 2022 року. Рішення схвалили після того, як у тварин знайшли мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, який може поширюватися і серед людей.

Про це повідомляє Reuters в понеділок, 21 грудня.

Мутація коронавірусу: коли новий штам COVID-19 може дістатися УкраїниЕксперт переконаний, що мутація коронавірусу є природним процесом, але в Україні немає потужностей його діагностувати.

«Законодавча ініціатива створює правову основу для умертвіння всіх особин норки на датських норкових фермах і вводить тимчасову заборону на реінтродукцію і утримання нових особин норки», - йдеться в тексті документа.

При цьому закон містить положення про компенсації за вбитих особин норки і виробничі втрати для всіх заводчиків норок за збитки, яких вони зазнали в результаті впровадження тимчасової заборони. Точні розміри компенсації ще не визначені.

«Мета пропозиції - запобігти поширенню COVID-19 серед норок через значний ризик для здоров'я населення», - значиться в документі.

Закон не поширюється на зоопарки, цирки або на приватних осіб, що утримують максимум п'ять норок. Порушення закону може спричинити за собою штраф або ув'язнення на строк до шести місяців.

Нагадаємо, на початку листопада Данія оголосила про рішення знищити понад 15 млн норок після того, як у них виявили мутований штам коронавірусу.

Напередодні стало відомо, що в Данії ексгумують 4 млн норок, які були забиті на звірофермах і поховані на військовому полігоні на заході країни. Їх останки спалять.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: