У ЦГЗ назвали можливі причини появи нового штаму COVID-19

Читать на русском
У Центрі громадського здоров'я озвучили два можливих варіанти появи нового штаму коронавірусу SARS-CoV-2, який поширюється у Великобританії та інших країнах.

У Центрі громадського здоров'я озвучили два можливих варіанти появи нового штаму коронавірусу SARS-CoV-2, який поширюється у Великобританії та інших країнах.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ.

Перше пояснення - новий штам коронавірусу міг утворитися через інфекцію у пацієнта із імуносупресією, тобто ослабленням імунітету. Така тривала інфекція, як пояснюють в ЦГЗ, може привести до накопичення мутацій з підвищеною швидкістю.

Новий штам COVІD-19: які країни припинили авіасполучення з Великою БританієюКоронавірус вкрав Різдво у європейців, які планували подорож до Великої Британії, а деякі не зможуть вилетіти з цієї країни додому на свята.

Мутація коронавірусу також могла статися через захворювання тварин. Вчені володіють даними про те, що шиповий протеїн нового виду коронавірусу має схожість зі штамом вірусу, який виявили у норок із Данії.

«На сьогодні немає ознак підвищеної тяжкості інфекції (або смертності), пов'язаних із цим варіантом SARS-CoV-2. Так само поки що немає доказів того, що він впливає на дію вакцини або лікування», - підкреслили в ЦГЗ.

Відзначимо, раніше МОЗ Італії повідомив про виявлення в країні пацієнта, зараженого мутацією коронавірусу з Британії.

При цьому лікарі в Італії заявили, що нова мутація не більше летальна, ніж «класичний» COVID-19, але значно легше передається. Водночас розроблені вакцини проти коронавірусу, за даними італійських фахівців, працюють і проти «британського» COVID.

Нагадаємо, через новий штам коронавірусу прем'єр Борис Джонсон скликав екстрене засідання. На ньому, в тому числі обговорять закриття авіасполучення з іншими країнами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: