У Польщі запроваджують загальнонаціональний карантин

Читать на русском
У Польщі збираються впровадити жорсткий загальнонаціональний карантин, який триватиме з 28 грудня по 17 січня.

У Польщі збираються впровадити жорсткий загальнонаціональний карантин, який триватиме з 28 грудня по 17 січня.

Про це повідомляє Gazeta.pl.

В рамках обмежень буде заборонена робота торгово-розважальних центрів і готелів. Готелі зможуть приймати тільки працівників державних служб, медиків, пацієнтів спеціалізованих лікарень та членів Центрального спортивного клубу.

Працювати зможуть продуктові магазини, аптеки, книжкові та газетні точки, великі магазини меблів. Повинні бути закриті тренажерні зали та фітнес-клуби, а ресторани можуть працювати тільки на винос або в режимі доставки.

Також у новорічну ніч діятиме комендантська година. З дому забороняється виходити з 19:00 до 6:00. Винятком буде необхідна офіційна діяльність і робота, передбачені регламентом. Цей захід покликаний виключити проведення вечірок і залишити людей зустрічати Новий рік вдома.

Міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський зазначив, що вакцинація спочатку не вплине на ситуацію з поширенням коронавірусу. Навіть якби вона почалася вже зараз, то ефект від щеплень не з'явився б раніше січня-лютого.

Нагадаємо, польська влада планує почати вакцинацію населення від коронавірусу вже в січні, відразу після того, як до країни прибуде вакцина від COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: