Польща планує почати вакцинацію від COVID вже у січні

Читать на русском
Польська влада планує розпочати вакцинацію населення від коронавірусу вже у січні, одразу після того, як до країни прибуде вакцина від COVID-19.
Фото: ЕРА

Польська влада планує розпочати вакцинацію населення від коронавірусу вже у січні, одразу після того, як до країни прибуде вакцина від COVID-19.

Про це заявив віцеміністр охорони здоров’я Польщі Вальдемар Краска, пише «Польське радіо».

За його словами, точна дата отримання препарату залежатиме від дати його затвердження Європейським агентством з лікарських засобів та від поставок виробників.

«В першу чергу, ми хочемо вакцинувати групу найбільшого ризику. На так званому нульовому етапі треба прищепити передусім медичний персонал», - сказав Краска.

Він також повідомив, що повністю безпечні вакцини будуть доступні у поліклініках, лікарнях та мобільних пунктах вакцинації.

«Усі процедури, яких потрібно дотримуватися під час виробництва вакцин з погляду їхньої ефективності, безпеки та якості, були збережені. Всі три клінічні етапи випробувань вакцини були також пройдені. Ці вакцини пройшли таку ж процедуру, як і щеплення від грипу», - додав Краска.

Нагадаємо, Британія першою у світі почала масову вакцинацію населення від коронавірусу.

Також ми писали, що канадське МОЗ схвалило вакцину від коронавірусної інфекції, яку розробили компанії Pfizer та BioNTech, для використання в країні. Вакцинація населення може початись вже наступного тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: