Єгипет посилив вимоги до тесту на коронавірус для українських туристів

Читать на русском
З початку грудня Єгипет посилив контроль за достовірністю сертифікатів з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус. Відтепер сертифікат повинен мати ще й підпис лікаря, а також спеціальний QR-код.
Фото з відкритих джерел

З початку грудня Єгипет посилив контроль за достовірністю сертифікатів з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус. Відтепер сертифікат повинен мати ще й підпис лікаря, а також спеціальний QR-код.

Про це повідомило посольство України в Єгипті у Facebook.

«Усі без винятку громадяни у віці від 6 років, які перетинають єгипетський державний кордон, зобов'язані мати при собі сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття», – йдеться в повідомленні посольства.

Також сертифікат повинен мати точну дату і час складання тесту, він повинен бути виданий офіційною лабораторією, зареєстрованою в державі, мати печатку лабораторії, підпис лікаря та/або QR-код, що містить посилання на результат тесту на офіційному сайті лабораторії.

У ньому обов'язкова інформація про проведений вигляд тесту, має бути зазначено, що громадянину зроблено тестування типу RT-PCR.

При цьому сертифікат повинен бути англійською мовою. Заповнені від руки сертифікати в Єгипті не приймаються. Також в сертифікаті не має бути виправлень або поправок.

«У разі виникнення сумнівів у достовірності тесту, єгипетська сторона залишає за собою право на проведення повторного тесту після прильоту», – зазначили в посольстві.

Якщо після прильоту у туриста з України тест покаже позитивний результат, то громадянина ізолюють в окремому приміщенні на території заброньованого ним готелю. Турист буде перебувати доти, поки повторний тест не дасть негативний результат. У посольстві наголосили, що «таким туристам забороняється залишати номери і вільно переміщатися територією готелю».

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про особливості оформлення туристичних страховок в період пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: