УЗ вперше допустить на колії приватні локомотиви

Читать на русском
Укрзалізниця уклала перший договір в рамках впровадження пілотного проєкту про допуск приватних локомотивів до роботи на окремих маршрутах на залізничних шляхах загального користування.
Фото з відкритих джерел

«Укрзалізниця» уклала перший договір в рамках впровадження пілотного проєкту про допуск приватних локомотивів до роботи на окремих маршрутах на залізничних шляхах загального користування.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що першим учасником пілотного проєкту стала «Українська локомотивобудівна компанія».

«Вказана компанія була допущена до участі в проєктах наказами Міністерства інфраструктури №540 і №791, якими також були визначені ділянки залізничних колій загального користування, де компанія почне реалізацію проєкту», - повідомили в УЗ.

Там також уточнили, що приватні локомотиви працюватимуть на маршрутах Стрий – Івано-Франківськ, Тернопіль – Шепетівка, Шепетівка – Калинівка 1, Старокостянтинів 2 – Гречани, Старокостянтинів 1 – Гречани, Старокостянтинів 2 – Калинівка 1, Старокостянтинів 1 – Калинівка 1, Гусятин – Ярмолинці – Гречани, Кам’янець-Подільський – Гуменці – Балин – Дунаївці – Ярмолинці – Гречани, Соснівка – Коростень, Сокаль – Клепарів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що «Укрзалізниці» вперше виділять кошти з держбюджету на закупівлю пасажирських вагонів та оновлення інфраструктури.

Також ми писали, що УЗ в 2021 році планує збільшити вартість квитків на проїзд у потягах. Очікується, що це принесе компанії понад 500 млн гривен доходів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: