Австрія посилює обмеження на в’їзд

Читать на русском
Для протидії поширенню коронавірусної інфекції в Австрії тамтешній уряд вирішив посилити обмеження на в’їзд до країни. Вони запрацюють вже 19 грудня.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Для протидії поширенню коронавірусної інфекції в Австрії тамтешній уряд вирішив посилити обмеження на в’їзд до країни. Вони запрацюють вже 19 грудня.

Про це повідомили у прес-службі австрійського МОЗ.

Зазначається, що нові обмеження стосуватимуться тих країн, в яких зафіксований високий рівень поширення коронавірусу. У цьому переліку опинилася і Україна.

Для громадян цих держав при в’їзді в Австрію необхідно буде пройти обов’язковий 10-денний карантин, навіть у тому випадку, якщо у людини негативний результат тесту на коронавірус.

Водночас, 10-денний карантин може бути скасований достроково. Для цього потрібно буде пройти тест за власний кошт, але не раніше, ніж через 5 днів самоізоляції.

Ті, хто прибуватимуть до Австрії після 19 грудня, підписуватимуть відповідний формуляр про карантин, який рекомендується завчасно роздрукувати (з сайту МОЗ) та заповнити.

Посилення карантину не стосується громадян, які прибуватимуть з Австралії, Фінляндії, Ірландії, Ісландії, Японії, Нової Зеландії, Норвегії, Південної Кореї, Уругваю та Ватикану.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Чехії посилили карантинні обмеження та запровадили комендантську годину.

Також ми писали, що для запобігання стрімкому поширенню коронавірусної інфекції в Іспанії тамтешній уряд вирішив посилити карантинні обмеження в період зимових свят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: