В Туреччині відреагували на санкції США

Читать на русском
Анкара засудила запровадження Сполученими Штатами санкцій проти Туреччини та закликала американську владу виправити цю серйозну помилку.
Фото з відкритих джерел

Анкара засудила запровадження Сполученими Штатами санкцій проти Туреччини та закликала американську владу виправити цю «серйозну помилку».

Про це йдеться у заяві турецького МЗС .

У ній зазначається, що твердження США про те, що системи С-400 поставлять під загрозу системи НАТО, не мають технічного обґрунтування.

«Туреччина неодноразово пропонувала вирішити це питання об'єктивно, реалістично та політично неупереджено через робочу групу за участю НАТО. Тому те, що США вдалися до односторонніх санкцій, відмовившись від нашої пропозиції вирішити це питання шляхом діалогу та дипломатії, як належить двом союзникам, є абсолютно безглуздим», - йдеться в документі.

У ньому також зазначається, що умови, які змусили Туреччину придбати у РФ системи С-400, «добре відомі» і Дональд Трамп неодноразово визнавав цей крок виправданим.

Окрім того, в Анкарі закликали США переглянути це «несправедливе рішення» та якомога швидше виправити цю «серйозну помилку».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США запровадили санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Їх ввели через купівлю Анкарою російських ракетних систем С-400.

Також ми писали, що лідери ЄС також домовилися розширити санкції проти Туреччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: