Лідери ЄС домовилися розширити санкції проти Туреччини

Читать на русском
У ЄС погодили розширення санкцій щодо Туреччини. Обмежувальні заходи будуть введені через проведенням геологорозвідувальних робіт у спірних районах Середземного моря.
Фото з відкритих джерел.

Лідери країн-членів ЄС погодили розширення санкцій щодо Туреччини. Обмежувальні заходи будуть введені через проведенням геологорозвідувальних робіт у спірних районах Середземного моря.

«ЄС залишається прихильним захисту інтересів союзу і країн-членів, а також підтримки регіональної стабільності. Саміт доручає Раді ЄС прийняти додатковий чорний список на підставі рішення від 11 листопада 2019 року, що стосується обмежувальних заходів через незаконну діяльність Туреччини в Середземному морі», - сказано у заяві за підсумками саміту лідерів ЄС.

Лідери ЄС також доручили верховному представникові ЄС із зовнішньої політики Жозепу Боррелю та Єврокомісії підготувати не пізніше березня 2021 року доповідь по ситуації щодо політичних, економічних і торговельних відносин ЄС з Туреччиною.

Раніше ми писали, що Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до ЄС запровадити санкції проти Туреччини через її агресивну поведінку в Середземному морі.

Також турецьке судно Fatih приступило до бурових робіт у районі нового газового родовища в Чорному морі на свердловині Turkali-1.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: