Загострення в Карабасі: Баку повідомив про проведення АТО

Читать на русском
Міноборони і Служба держбезпеки Азербайджану звинуватили вірменських військових в провокаціях. Тому Баку довелося почати АТО в одному з районів Карабаху.
Minval.az

Міністерство оборони і Служба державної безпеки Азербайджану звинуватили вірменських військових в провокаціях в неділю, 13 грудня. Через це в Нагірному Карабасі почалася антитерористична операція.

Про це йдеться в спільній заяві двох оборонних відомств.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

«З 26 листопада вірменські військові, які не покинули регіон відповідно до тристоронньої заяви президентів Азербайджану і РФ, а також прем'єра Вірменії, навпаки, створили бойові позиції і в останні дні здійснили ряд провокацій і терактів проти азербайджанських військових і цивільних осіб», - сказано в повідомленні.

Зокрема, стверджується, що 26 листопада вірменські військові атакували позиції ВС Азербайджану в селі Сур Ходжавендського району - в результаті загинули троє азербайджанських військових, ще двоє отримали поранення.

Крім цього, йдеться в заяві, 8 грудня була «здійснена провокація» поблизу селища Гадруд Ходжавендського району, в результаті чого загинув ще один азербайджанський військовий, а також важке поранення отримав співробітник компанії стільникового зв'язку Azercell.

«На підставі цього, СГБ Азербайджану змушена була провести антитерористичну операцію в цьому районі», - йдеться в заяві.

У той же час пресслужба МЗС Вірменії заявляє, що військові Азербайджану здійснили нові спроби нападів на села Великий Шен і Старий Шен Гадрутського району в Карабасі.

Нагадаємо, 12 грудня в Нагірному Карабасі заявили про наступ Азербайджану.

Вранці 13 грудня стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян вимагає скликати позачергове засідання парламенту у зв'язку з подіями в Карабасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: