Відновлення роботи місії МВФ: чи отримає Україна другий транш

Читать на русском
Дмитро Яблоновськийфінансовий аналітик

Місія Міжнародного валютного фонду в Україні може розпочати роботу вже найближчим часом. Це дасть змогу пришвидшити отримання другого траншу МВФ. У коментарі «Слово і діло» економіст Дмитро Яблоновський відзначив, що МВФ має дати оцінку крокам української влади щодо повернення до зобов’язань у рамках відновлення роботи місії.

«Український уряд активізувався і це добре, бо треба фінансувати бюджетні витрати. А для того, щоб їх фінансувати за нинішніх умов, в умовах пандемії, потрібні додаткові кошти, необхідна співпраця з МВФ, а для цього потрібне виконання вимог, які були прописані», ‒ сказав Яблоновський.

Експерт відзначає, що це пов’язано із частковим вирішенням питання про відновлення відповідальності за брехню у деклараціях.

Місія МВФ почне роботу в Україні найближчим часом – ШмигальМісія Міжнародного валютного фонду в Україні може почати роботу вже найближчим часом, що дозволить отримати другий транш.

«Якщо будуть окремі вимоги, про це окремо повідомить чи то прем’єр, чи то представники місії. Звісно, відновлення роботи пов’язане із цим (розглядом законопроєкту про відповідальність за неправдиву інформацію у деклараціях – ред.), але щодо цього є різні оцінки через те, що відповідальність не була відновлена повною мірою. З одного боку, це начебто крок до відновлення, а з іншого, встановили набагато нижчу відповідальність, ніж була до того», ‒ вважає експерт.

За його словами, про надання Україні другого траншу позики у рамках програми stand-by більш чітку інформацію має повідомити саме МВФ.

«Я думаю, що певна інформація має бути не лише від прем’єр-міністра, а й від представників місії, чи бачать вони прогрес, тоді можна буде говорити про другий транш», ‒ сказав економіст.

Раніше в Нацбанку пояснили, чому Україна не отримає транш від МВФ до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: