Португалія виплатить компенсацію родині загиблого у Лісабоні українця

Читать на русском
Португальський уряд виплатить компенсацію родині загиблого у Лісабоні громадянина України Ігоря Гоменюка. Чоловік помер після затримання в аеропорту у березні цього року.
Фото з відкритих джерел

Португальський уряд виплатить компенсацію родині загиблого у Лісабоні громадянина України Ігоря Гоменюка. Чоловік помер після затримання в аеропорту у березні цього року.

Про це повідомляє португальський RTP.

Зазначається, що про таке рішення оголосив міністр внутрішніх справ Едуардо Кабріта, приурочивши його до Міжнародного дня прав людини.

«Те, що сталося 12 березня у державних приміщеннях в аеропорту Лісабона і призвело до смерті громадянина України Ігоря Гоменюка - абсолютно неприйнятно. Це повністю суперечить стандартам прав людини, які Португалія поважає, і яких її служби безпеки та посадовці зобов’язані суворо дотримуватися», - зазначив міністр.

Він зауважив, що Рада міністрів доручила уповноваженому з прав людини встановити розмір компенсації, яка буде виплачена родині загиблого українця, до початку судового процесу над співробітниками міграційної служби, яких звинуватили у його смерті. Суд почнеться на початку 2021 року.

Міністр внутрішніх справ повідомив також, що до квітня 2021 року має бути встановлена «вся правда і всі обставини» інциденту та що ці запевнення вже передали послу України у Португалії.

Нагадаємо, у березні 2020 року 40-річного Ігоря Гоменюка затримали в аеропорту Лісабона за спробу в’їхати в країну без дійсної візи. Невдовзі після затримання він помер. Трьох офіцерів SEF, причетних до інциденту, згодом затримали та висунули їм звинувачення у вбивстві.

Також ми писали, що в Естонії в ДТП загинув українець.

Окрім того, стало відомо, що автобус, котрий перевозив 40 українців, потрапив у ДТП у Польщі, у результаті чого 16 громадян України постраждали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: