Катастрофа МАУ: Іран передумав виплачувати компенсації родинам загиблих

Читать на русском
Іран відкликав пропозицію про виплату компенсацій родинам загиблих в катастрофі літака МАУ пасажирів, оскільки кошти на компенсації хотіли виділити з фонду національного розвитку.
Фото: РБК-Україна

Іран відкликав пропозицію про виплату компенсацій родинам загиблих в катастрофі літака МАУ пасажирів, оскільки кошти на компенсації хотіли виділити з фонду національного розвитку.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, повідомляє «Громадське радіо».

Він зазначив, що уряд Ірану відкликав пропозицію щодо закладання в бюджет на 2021 рік 200 млн євро для компенсації рідним загиблих в авіакатастрофі.

«Передбачалося, що 200 млн євро виділять з фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві, але ми будемо вітати плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій», - наголосив Єнін.

За його словами, переговори з іранською стороною про розмір компенсацій поки не розпочинали. Позиція України виходить з того, що рівень компенсації значною мірою залежатиме від обставин катастрофи і від рівня співпраці та забезпечення об’єктивного і неупередженого розслідування катастрофи.

Нагадаємо, літак авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими 8 січня цього року. Пасажирський літак був вражений під час вильоту з Тегерана. В результаті події загинули 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Жертвами стали громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану і Великобританії.

У липні влада Ірану погодилася виплатити родинам загиблих в авіакатастрофі пасажирів компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: