Чотири радіостанції оштрафували за порушення мовних квот

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила стягнути штрафи з чотирьох радіомовників за порушення мовних квот. Це Шансон, МАЯК, Блиск і ПЕРЕЦ FM.
Фото з відкритих джерел.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила стягнути штрафи з чотирьох радіомовників за порушення мовних квот.

«Національна рада під час засідання 10 грудня серед іншого розглянув результати перевірок чотирьох радіомовників. Зафіксовані порушення, зокрема недотримання мовних квот, привели до застосування санкцій «оголошення попередження» і стягнення штрафу» , - сказано в повідомленні пресслужби ради.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення: хто керує та які рішення ухвалюєЗа останній рік у регуляторному органі залишився тільки один член Нацради, призначений ще попереднім президентом.

Тепер штраф повинні заплатити ТОВ ТРК «Шансон» , Київ (позивні Радіо Шансон), ТОВ ТРК «МАЯК» , Олександрія Кіровоградської обл., ТОВ Міська ТРК Чернівці (позивні Блиск ФМ), ТОВ ТРК «Столиця» , Київ (позивні ПЕРЕЦ FM).

Відповідно до вимог частини третьої статті 75 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» в тридцятиденний строк з дня повідомлення Нацрадою про прийняте рішення всі компанії зобов'язані сплатити штраф до державного бюджету.

Протягом місяця зазначені ліцензіати повинні привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, раніше Нацрада заявила про перевиконання мовних квот на телеканалах. Середній показник обсягу пісень українською мовою становить 54%, а обсяг ведення передач українською мовою - 94%.

Також Нацрада позапланово перевірила один з телеканалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: