Уряд Франції запроваджує комендантську годину

Читать на русском
Влада Франції схвалила рішення про впровадження комендантської години по всій території країни - вона почне діяти з вівторка, 15 грудня.

Влада Франції схвалила рішення про впровадження комендантської години по всій території країни - вона почне діяти з вівторка, 15 грудня.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, передає Le Figaro.

Комендантська година діятиме з 20:00 до 6:00. Дотримання обмежень буде посилено контролюватися. У разі порушення загрожує штраф у розмірі 135 євро.

Винятки для дотримання комендантської години також будуть. Зокрема, забороною можна буде знехтувати з професійних причин, вагомих сімейних обставин, медичних причин та в разі прогулянок із тваринами.

Світовий досвід: за скільки днів влада різних країн попереджала про локдаунКабмін за місяць оголосив про посилення карантину в Україні. Водночас у Європі від оголошення локдауну до його запровадження проходило максимум 5 днів.

При цьому наголошується, що на Різдво, 24 грудня, комендантська година буде скасована. При цьому 31 грудня обмеження діятиме.

Крім того, із 15 грудня у Франції буде дозволено міжрегіональні поїздки, які раніше були заборонені.

При цьому прем'єр зазначив, що щонайменше до 7 січня будуть закриті музеї, театри та кінотеатри, а відкриття кафе, барів, ресторанів і спортивних залів відбудеться не раніше 20 січня.

Нагадаємо, французькі лікарі і вчені не виключають, що в країні може початися третя хвиля епідемії коронавірусу після свят.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: