Експрезидент Франції помер від ускладнень коронавірусу

Читать на русском
Колишній президент Франції Валері Жискар д’Естен помер в ніч на 3 грудня у своєму маєтку в департаменті Луар і Шер на 95 році життя.
Фото з відкритих джерел

Колишній президент Франції Валері Жискар д’Естен помер від ускладнень коронавірусу в ніч на 3 грудня у своєму маєтку в департаменті Луар і Шер на 95 році життя.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що вперше з ускладненнями коронавірусу він потрапив до лікарні у вересні, а в середині листопада вдруге опинився під наглядом лікарів.

Жискар був лідером Франції з 1974 по 1981 рік, він був відомий тим, що керував модернізацією французького суспільства під час свого президентства. Був одним з архітекторів європейської інтеграції.

При ньому у Франції були запущені масштабні державні проєкти, зокрема будівництво швидкісних залізниць і нових атомних електростанцій.

Також при Жискарі у Франції скасували політичну цензуру в кіно, а виборчий вік був знижений з 21 року до 18 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мер Конотопа Олександр Луговий, який переміг на місцевих виборах, помер від ускладнень коронавірусної інфекції.

Хвороба також забрала життя міського голови Новгород-Сіверського Олега Бондаренка та кількох інших українських політиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: