Голова МОЗ назвав три причини посилення карантину у січні

Читать на русском
Жорсткий карантин в січні необхідний з трьох причин, одна з яких - зменшити кількість хворих на коронавірус після свят.
Фото Слово і діло

Жорсткий карантин у січні потрібен для того, щоб допомогти медичній системі знизити навантаження, стримати сезонне зростання хворих на грип і ГРВІ та зменшити кількість хворих на коронавірус після свят.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в четвер, 10 грудня.

Черговий карантин: чи стане громадський транспорт джерелом поширення COVID-19Експерт вважає, що дотримання карантинних норм має чітко контролюватися й громадяни повинні усвідомлювати мету заходів, за таких умов обмеження будуть ефективними.

За його словами, хоч карантин «вихідного» дня трохи стабілізував ситуацію з коронавірусом, все одно добовий приріст хворих в середньому зберігається високий - близько 13 тисяч. Це створює навантаження на медсистему.

«Тобто в останні дні вона все-таки досить велика і наша медична система працює в напруженому режимі», - розповів Степанов.

Крім того, за його словами, після свят хворих може стати ще більше.

«Ми розуміємо, що проведення новорічних свят теж дасть певний спалах і збільшення кількості хворих. Є ще одна дуже важлива складова - це, починаючи з січня, у нас починається сезонне зростання кількості хворих на грип. Це у нас відбувається щороку і це додаткове серйозне навантаження на медичну систему. Саме тому сукупність всіх цих чинників призвело нас до того, що з 8 січня по 24 січня запровадити додаткове посилення карантинних заходів», - сказав Степанов.

Нагадаємо, Кабмін затвердив жорсткий карантин в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

В уряді також оприлюднили повний список обмежень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: