Названі регіони-лідери щодо завантаженості лікарняних ліжок

Читать на русском
Найбільше лікарняних місць зайнято пацієнтами з COVID-19 у Львівській області. На другому місці - Київ, Чернівецька та Івано-Франківська області.

В Україні найбільше лікарняних місць зайнято пацієнтами з COVID-19 у Львівській області. На другому місці – Київ, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 12 серпня.

Епідемія COVID-19: чи готова країна до другої хвиліЗаяви щодо готовності протистояти другій хвилі коронавірусу не відповідають дійсності, вважає експерт.

За його словами, середній показник завантаженості ліжок по Україні становить 24%. Лідирує Львівська область (понад 53%).

«Якщо подивитися в цілому на цифри, що у нас відбувається по Україні з завантаженістю ліжок, то цей показник на рівні 24%. Але зрозуміло, що ця ситуація нерівномірна, виходячи з регіону в регіон. Найбільша завантаженість у нас зараз у Львівській області - понад 53% від загальної кількості ліжок. На рівні 48% у нас місто Київ і такий же відсоток Івано-Франківська область, Чернівецька область, Рівненська область - на рівні 46%», – сказав Степанов.

Міністр додав, що регіони-лідери щодо завантаженості лікарень складають практично половину від усіх хворих, відносно яких МОЗ щодня наводить статистику.

Нагадаємо, в МОЗ вирішили спростити критерії визначення зони карантину для регіонів, зокрема об'єднати деякі показники в один.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: