ЦВК скасувала перевибори у Борисполі та Новгород-Сіверському у січні

Читать на русском
ЦВК скасувала постанови ТВК щодо проведення перевиборів міського голови у Борисполі та Новгород-Сіверську у січні 2021 року.
Фото: ЦВК

Центральна виборча комісія скасувала постанови територіальних виборчих комісій щодо проведення перевиборів міського голови у Борисполі та Новгород-Сіверську у січні 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Зазначається, що причиною скасування постанов стало порушення виборчого кодексу в частині призначення виборів на останню неділю 60-денного строку з дня прийняття рішення про їх призначення.

«Відтак ЦВК зобов’язала Бориспільську та Новгород-Сіверську міські ТВК невідкладно, але не пізніше 23 листопада 2020 року призначити повторні вибори відповідно Бориспільського та Новгород-Сіверського міського голови відповідно до положень Кодексу з урахуванням висновків, викладених у постановах Комісії», - додають у ЦВК.

У комісії також закликали членів вказаних ТВК дотримуватися вимог виборчого законодавства під час підготовки нової постанови.

Нагадаємо, чинний мер Борисполя та лідер перегонів на посаду голови Бориспільської об'єднаної територіальної громади Анатолій Федорчук помер від COVID-19 наприкінці жовтня. Йому було 60 років.

Через його смерть, у Борисполі повинні були пройти перевибори, які були призначені на 31 січня.

Очільник Новгород-Сіверського – Олег Бондаренко – теж помер від коронавірусу. Йому було 47 років. На місцевих виборах 25 жовтня його було переобрано на другий термін.

Перевибори мера у Новгород-Сіверському були призначені на 17 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: