Названі найвпливовіші жінки року за версією Financial Times

Читать на русском
Видання Finаncial Times назвало найвпливовіших жінок 2020 року. У першій 5 прем'єр-міністр Нової Зеландії, вчена компанії Biontech, новий віце-президент США, білоруська опозиціонерка Тихановська та американська політикиня.
Фото - Finencial Times.

Видання Finаncial Times назвало список найвпливовіших жінок 2020 року. У першій п'ятірці прем'єр-міністр Нової Зеландії, вчена компанії Biontech, новий віце-президент США, білоруська опозиціонерка Тихановська та американська політикиня.

Загалом до списку увійшли 12 жінок. Всі вони боролися з кризами і звертали увагу на важливі проблеми сучасності, зазначили у виданні. Обирати кандидаток редакції допомагали читачі.

Жінки чи чоловіки: хто серед нардепів краще виконує обіцянкиЖінки та чоловіки у Верховній Раді виконують обіцянки на однаковому рівні. Наразі реалізовано по 36 відсотків.

Перша в рейтингу прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн. Її відзначили за оперативну реакцію на загрозу коронавірусу.

На другому місці Озлем Туречі - провідна вчена компанії Biontech, що розробляє вакцину від коронавірусу. На третьому - Камала Харріс, яка стане віце-президентом США.

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська на четвертому.

Американська політик Стейсі Абрамс - на п'ятому, за успішну кампанію демократів у штаті Джорджія.

Далі йдуть працюючі матері. Це не одна конкретна жінка, а всі матері, які продовжують свою кар'єру, незважаючи на виклики карантину і закриті дитячі навчальні заклади.

Також редакція відзначила президента Тайваню Цаї Інг Вен, яка зробила економіку своєї країни однією з найсильніших у цьому році, канцлера Німеччини Ангелу Меркель за рішучі заходи боротьби з коронавірусом, суддю Верховного суду США Рут Гінзбург, американського політика Олександру Окас-Кортес, міністра охорони здоров'я Індії К.К. Шайло та американську співачку Тейлор Свіфт.

Нагадаємо, у Кабміні назвали Україну однією з «найжіночніших» країн світу.

Також «Слово і діло» проаналізувало, хто серед нардепів більш відповідально виконує обіцянки – чоловіки чи жінки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: