У ЦГЗ назвали можливу проблему з вакцинами від коронавірусу

Читать на русском
Якщо Україна отримає вакцину з найвищою температурою зберігання, то її можна буде зберігати тільки на національному рівні.

В Україні може виникнути проблема зі зберіганням вакцини від коронавірусу.

Про це розповів в. о. голови Центру громадського здоров'я Ігор Кузин в інтерв'ю Liga.net, опублікованому в понеділок, 7 грудня.

За його словами, в регіонах ніде зберігати вакцини з температурою -60...-80 градусів. При цьому вакцини, які готують до масового виробництва, зберігаються у трьох холодових режимах: -60-80 градусів, -20 -40 і +2 +8.

«Наприклад, якщо у нас буде вакцина для зберігання в +2 +8, то можемо спустити на рівень району вакцину. Якщо -20 -40 - до рівня області», - заявив Кузін.

Таким чином, якщо Україна отримає вакцину з найвищою температурою зберігання, то її можна буде зберігати тільки на національному рівні, зазначив він.

«Її можна зберігати тільки на національному рівні, де є обладнання, і потім маленькими партіями доставляти до регіонів і відразу повертатися за іншими. Наприклад, одного разу там людей вакцинують, і на наступний туди виїжджає наступна партія», - додав він.

Найоптимальнішим варіантом є вакцина з температурою зберігання +2 +8 градусів.

Нагадаємо, голова МОЗ вже підписав документи з COVAX для отримання вакцини від коронавірусу. В рамках цього механізму Україна отримає 8 мільйонів доз вакцин.

Раніше ВР прийняла закон для прискорення отримання COVID-вакцини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: