Разумков підписав закон про повернення покарання за неправду в деклараціях

Читать на русском
Голова Верховної ради Дмитро Разумков підписав закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.
Фото: www.rada.gov.ua

Голова Верховної ради Дмитро Разумков підписав закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Зазначається, що Разумков підписав закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» (був зареєстрований як законопроєкт №4460-д).

Недостовірне декларування: які кримінальні справи вже закрилиВідповідальності за брехню в декларації уже уникнули Геннадій Труханов, Павло Букін, Костянтин Бриль та інші.

Документ переданий на підпис президенту.

Законом внесені зміни, зокрема, до Кримінального кодексу України, які відновлюють кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації та встановлюють відповідальність за умисне неподання декларації суб’єктом декларування.

Нагадаємо, 27 жовтня КСУ визнав незаконною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Крім того, КСУ також позбавив ряду повноважень НАЗК.

Закон про відновлення е-декларування подавав у Раду спікер парламенту Дмитро Разумков, а також президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: