Трамп ухвалив антидопінговий закон

Читать на русском
Дональд Трамп підписав акт Родченкова - закон, яким передбачається можливість кримінального переслідування з боку США будь-якої людини за допінг на міжнародних змаганнях.
shutterstock.com

Президент США Дональд Трамп підписав «акт Родченкова» - закон, яким передбачається можливість кримінального переслідування з боку Штатів будь-якої людини, якщо вона причетна до допінгових змов на міжнародних змаганнях.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Суд відхилив позов Трампа щодо оскарження виборів у ВісконсиніВерховний суд американського штату Вісконсин відхилив позов чинного президента США Дональда Трампа, який намагався скасувати перемогу Джо Байдена на президентських виборах 3 листопада.

««Акт Родченкова» 2019 року стосується кримінального переслідування певних осіб, причетних до міжнародної змови з метою допінгового шахрайства, і вимагає відшкодування збитку постраждалим від такої змови», - сказано в повідомленні.

Крім того, як зазначили в пресслужбі, Трамп анонсував, що його адміністрація буде розглядати розділ 6 в контексті конституційних повноважень президента, пов'язаних з контролем за розповсюдженням інформації.

«Розділ 6 Закону вимагає, щоб певні виконавчі органи, в тому числі Міністерство юстиції, ділилися інформацією з антидопінговим агентством Сполучених Штатів «щодо будь-якого розслідування, пов'язаного з потенційним порушенням цього Закону», - уточнює пресслужба.

Положення документу будуть поширюватися на всі змагання, що проводяться відповідно до правил Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Згідно з актом, за вживання допінгу можуть накласти штраф до мільйона доларів або заарештувати на термін до 10 років.

Нагадаємо, Трамп закликав свого опонента Джо Байдена пройти тест на допінг перед дебатами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: