Підсумки роботи Ради: скільки законопроєктів нардепи ухвалили за тиждень

Читать на русском

Верховна рада дуже активно працювала цього тижня. Депутати відтермінували запровадження касових апаратів для підприємців, схвалили допомогу для бізнесу, зробили крок до легалізації криптовалюти, а також заслухали звіт голови МОЗ щодо коронавірусу. «Слово і діло» пропонує подивитися на роботу парламенту в цифрах.

З 1 по 4 грудня народні депутати затвердили 12 постанов. Зокрема, створили тимчасову слідчу комісію для з'ясування причин пожежі в Луганській області влітку 2020 року, про звернення до Кабміну щодо налагодження залізничного сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею залізниці.

Також Рада проголосувала 47 законопроєктів: 16 ухвалені за основу, 31 – в цілому. В цілому був ухвалений пакет законів про допомогу бізнесу під час карантину, закон про повернення відповідальності за недостовірне декларування, закон про внутрішній водний транспорт, зміни щодо забезпечення профілактики коронавірусу.

У партій завдяки роботі цього тижня є виконані програмні обіцянки. «Батьківщина» виконала намір демонополізувати ринок газу. Рада ухвалила зміни до закону «Про державні закупівлі», які дають можливість Оператору ГТС і іншим суб'єктам ринку газу здійснювати закупівлі на біржі.

«Голос» і «Слуга народу» виконали обіцянку повернути відповідальність чиновників за незаконне збагачення. Сьогодні був ухвалений компромісний законопроєкт про повернення відповідальності за брехню в деклараціях.

Детальніше про те, як минув тиждень в парламенті, можна прочитати в нашому матеріалі.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, що дасть ухвалення закону про внутрішній водний транспорт і як він вплине на розвиток галузі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: