Осінь у Києві виявилася найтеплішою за 140 років

Читать на русском
У цьому році осінь у столиці виявилася найтеплішою за 140 років спостережень, впродовж осіннього періоду у Києві зафіксували 6 температурних рекордів.
Фото: iStock

У цьому році осінь у столиці виявилася найтеплішою за 140 років спостережень, впродовж осіннього періоду у Києві зафіксували 6 температурних рекордів.

Про це свідчать дані центральної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Зазначається, що середня температура повітря становила +11,6 °С, що на 3,6°С вище за кліматичну норму. Таким чином осінь-2020 виявилась найтеплішою з 1881 року.

Синоптики дали прогноз погоди на груденьУ грудні 2020 року середня місячна температура очікується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Найхолодніше восени у Києві було 30 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилась до 3,8 градусів морозу, а найспекотніше – 1 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +34,7°С. Крім того, в цей день максимальна температура повітря була найвищою з початку року.

Опадів восени у Києві випало 162 мм, що становить 122% кліматичної норми. Також метеорологи повідомляють, що метеорологічна зима у Києві ще не настала.

Тимчасом у Карпатах випав сніг і зафіксували 10-градусний мороз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: