Хорватія посилює правила вʼїзду для українців

Читать на русском
Хорватія посилює правила перетину кордону для іноземців, зокрема для українців, в період з 1 до 15 грудня.
Фото: avianews.com

Хорватія посилює правила перетину кордону для іноземців, зокрема для українців, в період з 1 до 15 грудня.

Про це повідомляє посольство України в Хорватії у Facebook.

За новими правилами громадянам України дозволять вʼїзд за наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Його потрібно зробити не раніше ніж за 48 годин до перетину кордону. Також перетин кордону можливий за обов’язкового проходження самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату. Заборона не поширюється на українців, які мають дійсну посвідку на проживання в країнах ЄС та прибувають у Хорватію безпосередньо з країн ЄС, які входять до зеленого списку країн, визначених Європейським центром з контролю та профілактики захворювань, не мають ознак хвороби та не були в тісному контакті з хворою людиною.

Громадяни України з дозволом на проживання в країнах ЄС, які проїжджали транзитом без затримання через інші країни ЄС до контрольно-пропускних пунктів Хорватії, на прикордонному переході повинні довести, що вони не затримувалися в транзитних країнах, і в цьому випадку заборона з цього рішення не поширюється на них.

Українці, які постійно проживають в своїй країні, мають право в’їжджати в Хорватію за виняткових підстав: • Медичні працівники, дослідники у галузі охорони здоров’я, працівники по догляду за людьми похилого віку; • Прикордонники; • Працівники у транспортній галузі; • Дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники в гуманітарній сфері та особи цивільного захисту при виконанні своїх службових обов'язків; • Особи, які подорожують транзитом; • Особи, які подорожують з метою навчання; • Моряки; • Особи, які подорожують з невідкладних особистих/сімейних причин, ділових причин чи мають інші економічні інтереси.

Особи, які прямують Хорватією транзитом, повинні залишити територію країни протягом 12 годин з моменту в’їзду.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович заразився коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: