Армія Азербайджану взяла під контроль ще один район в Карабасі

Читать на русском
Армія Азербайджану 1 грудня увійшла в Лачинський район - останній з тих, які Вірменія повинна передати під контроль Баку після війни в Карабасі.
mod.gov.az

Підрозділи армії Азербайджану 1 грудня увійшли в Лачинський район – останній з тих, які Вірменія повинна передати під контроль Баку після війни в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Азербайджану.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Лачинський район відокремлює територію Нагірного Карабаху від Вірменії.

«Відповідно до тристоронньої заяви, підписаної президентами Азербайджанської Республіки, Російської Федерації та прем'єр-міністром Республіки Вірменія, підрозділи Азербайджанської Армії 1 грудня увійшли в Лачинський район», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це останній з трьох районів, який переходить під контроль Баку за угодою про припинення вогню в Карабасі.

Відомство також опублікувало відео, на якому видно, як військові в'їжджають в регіон.

Нагадаємо, 20 листопада азербайджанська армія зайняла Агдамський район. Через п'ять днів азербайджанські військові увійшли в Кельбаджарський район.

Таким чином, під контроль Азербайджану перейшли всі райони по периметру Нагірного Карабаху, який були під контролем вірменських сил з початку 1990-х, крім п'ятикілометрового так званого Лачинський коридору, що зв'язує Карабах з Арменією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: