У Вірменії назвали кількість загиблих у Карабаській війні солдатів

Читать на русском
За півтора місяці війни у Нагірному Карабасі з вірменського боку загинуло 2317 військовослужбовців.
Фото з відкритих джерел

За півтора місяці війни у Нагірному Карабасі з вірменського боку загинуло щонайменше 2317 військовослужбовців.

Про це заявила прессекретарка міністерства охорони здоров’я Вірменії Аліна Нікогосян, пише вірменська служба Радіо Свобода.

За словами Нікогосян, ця цифра не є остаточною, оскільки процес обміну тілами загиблих між Вірменією та Азербайджаном тільки розпочався.

«Процес обміну тілами загиблих, які залишилися у противника, тільки почався і конфліктуючі сторони не можуть надати фінальні цифри, доки цей процес триває», - зазначила Нікогосян.

Водночас, повідомлення про те, що з вірменського боку загинуло майже 5 тисяч військовиків, які нині ширяться у соцмережах, вона назвала «відвертою брехнею».

«У відповідь на пост користувача Facebook Мікаеля Мінасяна про те, що під час останньої арцахської війни з вірменського боку загинуло нібито 4750 осіб, повідомляємо, що інформація у цьому пості є брехнею. МОЗ як орган, що здійснює судово-медичну експертизу усіх жертв, офіційно заявляє, що немає «1400 мертвих та ще не досліджених тіл», як стверджує цей користувач», - заявила Нікогосян.

Нагадаємо, між Азербайджаном і Вірменією відбувся обмін тілами кількох військовослужбовців, які загинули під час боїв навколо міста Шуша.

Також ми писали, що президент Азербайджану Ільхам Алієв і прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян за посередництва президента РФ Володимира Путіна підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: